8. apr. 2011

Home, sweet home!

Etter en god natts søvn, en dusj og to skiver med nugatti vandret vi innover mot Stavanger sentrum. Like før 11 travet vi inn på Kongsgård videregående skole og spurte med søte pikestemmer om vi ikke kunne få lov til å samle inn underskrifter til Redd Barna. En veldig snill mann med litt morske øyenbryn leste opp vårt budskap over høytaleren på skolen, og da midtfri begynte slapp vi å gå til elevene for de kom til oss! Det var så flott :D Mang en underskrift ble samlet, og mang en «Ha en god dag» ble forvekslet der.

Fornøyde som få karret vi oss opp bakken til Birgits gamle videregående skole; St. Olav. De store forhåpningene om å samle inn ark på ark med underskrifter ble knust da vi gang på gang fikk høre fra elevene at de hadde skrevet under før! Til slutt ble vi så nysgjerrig at vi spurte hvordan disse tidligere innsamlerne så ut: «En hadde oransje hår og en var liten og brun».
Kan det være disse?


Karoline og Susanne fra klassen hadde vært på vår beitemark bare minutter før oss! Dette satte konkurranseinnstinktet i fyr og flamme (vi har hatt en liten intern konkurranse innad i Redd Barna Bømlo om å samle flest underskrifter under WalkAbouten) og vi raste opp og ned Klubbgaten og sto til slutt pal utenfor et kjøpesenter og fanget alle og en hver i vår «Unnskyld, har du et øyeblikk? Kommer fra Redd Barna og saml...»-setning.

Gikk også en tur ned til båtterminalen der hurtigbåten Tidebris lå for kai. Vi kontaktet mannskapet, forklarte vår situasjon og fikk etterhvert snakke med selveste kapteinen. Han smilte lurt og sa at en liten gratistur kunne han vel ordne! :D Da ble det baluba og hurrahyling blant jentene for vi hadde lenge sett for oss atter en dag i Stavanger. Så nær, men likvel så fjern!
Det dumme var at på grunn av dårlig vær gikk båten bare til Haugesund, men da vi kom dit sa bussjåføren som skulle kjøre resten av passasjeren til Bergen at han kunne slippe Bømlinger av på Føyno. Kunne det bli bedre?

JA! :D Da bussen svingte inn på bussholdeplassen på Føyno kunne vi se tre medelever kjøre forbi mot skolen. Hjem. HJEM! Til venner, mat og seng! Etter et par desperate telefoner parkerte de rett foran oss og siste etappe kunne starte.

Nå har vi vært hjemme et døgn og er passe avklimatiserte. Døgnrytmen bestemmes av måltidene, man vet det er på tide å stå opp når en hører at naboen gjør det, og nå er det helg! (les: kake og dessert etter middag). I morgen skal vi telle opp underskriftene og vi venter i spenning :)

Tusen takk til alle vi har møtt på vår vei for en flott opplevelse og for gode minner å ta med seg videre.


Og til slutt:

GRATULERER MED DAGEN SIGBJØRN :D

2 kommentarer:

  1. Heia..

    Hehe ..fantastisk - Sigbjørn har nok ikke sett den morsomme bursdagsvidoen, men JEG har..og skal vise han den med en gang han kommer hjem fra jobb!! :o)

    Har fulgt dere på reisen og lest oss gjennom alle spennende påfunn og hjelpsomme menneskene dere har møtt!! :o)

    Håper dere koser dere nå som dere er tilbake hos alle de gode vennene på skolen.. :o)

    Klem fra Sigbjørns kone Julie.

    SvarSlett
  2. Så koselig :)
    Håper alt står bra til med dere der borte. Hils til dine hjelpsomme foreldre fra oss :)

    God påske til dere alle! :D
    Hilsen Birgit & Vilde

    SvarSlett